۱۳۸۹ آذر ۷, یکشنبه

طرز تهیه حریره گنجی

گنجی ، از برنج درست شده و از کشور هندوستان وارد ایران می شود اکثر عطاری ها آن را دارند به صورت دانه های توپی کوچک سفید رنگ است .
برای تهیه حریره آن باید 2 قاشق سوپخوری از گنجی را در کاسه ای ریخته و روی آن آب میریزیم و سپس آب آن را خالی می کنیم تا دانه های گنجی شسته شود سپس 2 قاشق مغز بادام و پسته آسیاب شده به آن اضافه کرده و مخلوط می کنیم .
بعد در ظرفی آب ریخته و روی اجاق گاز می گذاریم تا آب آن به جوش آید سپس مواد بالا را اضافه کرده و خوب به هم می زنیم  و صبر می کنیم تا به جوش آید، باید مواظب بود وقتی جوش آمد سر نرود ! سپس شعله گاز را کم کرده و مدت 15 دقیقه آرام با در باز بپزد وقتی دانه های گنجی شفاف شد مقداری نبات تا حدی که شیرین شود به آن اضافه کرده و می گذاریم تا 5 دقیقه دیگر نیز بپزد . حال حریره گنجی آماده است و می توان پس از سرد شدن آن را نوش جان کرد . 
نکته : این حریره برای سرما خوردگی ، بچه های از شیر گرفته شده و .... بسیار مفید است .

هیچ نظری موجود نیست: